Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μπαράζ επιθέσεων στη Λιβύη...

Οκτώ ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν,τις απογευματινές ώρες, σε βάση του λιβυκού πεζικού, που απέχει 32 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, “στην περιοχή Τάουρα”, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι τις απογευματινές ώρες “ακούστηκαν τέσσερις μεγάλες εκρήξεις και μετά από λίγα λεπτά άλλες τέσσερις, από τα ανατολικά της πρωτεύουσας”.
Υπενθυμίζεται ότι το στρατόπεδο αυτό υπήρξε, το 24ωρο του Σαββάτου, ο πρώτος στόχος των επιδρομών της συμμαχίας, που πολεμά τις δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι.
Αναφέρθηκε επίσης ένας βομβαρδισμός, τις απογευματινές ώρες, της περιοχής πολύ κοντά στο νοσοκομείο στην πόλη Μιζουράτα, από τις δυνάμεις του Καντάφι. Η πόλη αυτή απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Την πληροφορία έδωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου.
Ο γιατρός δήλωσε, μιλώντας στο Reuters, ότι ο βομβαρδισμός γίνεται με πυρά αρμάτων, “που έχουν λάβει θέσεις σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο”.
Η δημόσια τηλεόραση στην Τρίπολη στο βραδινό δελτίο της αναφέρθηκε “σε βομβαρδισμούς κατά πολιτικών και στρατιωτικών στόχων στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης”, επικαλούμενη πρόσφατο στρατιωτικό ανακοινωθέν.
Η λιβυκή πολεμική αεροπορία “δεν υπάρχει πλέον ως μάχιμη δύναμη” μετά την επέμβαση της διεθνούς Συμμαχίας στη Λιβύη, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας, ο Γκρεγκ Μπάγκουελ, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Στο Παρίσι, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι “μέσα σε 72 ώρες οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν δώδεκα λιβυκά άρματα μάχης”.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε από το Κάιρο, ότι δεν υπάρχει “χρονοδιάγραμμα” για το τέλος των επιχειρήσεων της διεθνούς Συμμαχίας στη Λιβύη.
“Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν δίνει καμία καταληκτική διορία για τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων. Οπότε νομίζω, ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το τέλος” της επιχείρησης, είπε ο Ρόμπερτ Γκέιτς.
Στην Ουάσινγκτον, η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι “προσεχώς θα υπάρξουν και άλλες αραβικές συμμετοχές στον συνασπισμό” που πολεμά τις δυνάμεις του Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου