Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έκρηξη βόμβας στην Ιερουσαλήμ.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον 34 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε στάση λεωφορείου σε εβραϊκή γειτονιά της Ιερουσαλήμ.
Η βόμβα, που ήταν τοποθετημένη σε μία βαλίτσα και είχε τοποθετηθεί σε τηλεφωνικό θάλαμο, εξερράγη κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων, σύμφωνα με τις Αρχές.
Σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημερώθηκε για την επίθεση την ώρα που πραγματοποιούσε συνάντηση με 7 υπουργούς της κυβέρνησής του με θέμα τα μέτρα που πρέπει ληφθούν στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων στην περιοχή.
Το απόγευμα, οβίδες ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς μία βιομηχανική ζώνη στην πόλη Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, μετέδωσε το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο.
Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν μετά από μερικές ώρες ηρεμίας στην περιοχή και τις κηδείες οκτώ Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και τεσσάρων αμάχων, που σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια των χειρότερων συγκρούσεων εδώ και δύο χρόνια.
Το Ισραήλ θα αμυνθεί “με σιδερένια θέληση” κατά των επιθέσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
“Προσπαθούν να δοκιμάσουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας, και θα ανακαλύψουν ότι η κυβέρνηση, ο στρατός και ο ισραηλινός λαός έχουν μια σιδερένια θέληση να υπερασπιστούν τη χώρα τους”, τόνισε ο Νετανιάχου, λίγο πριν αναχωρήσει για 24ωρη επίσκεψη στη Μόσχα.
Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ καταδίκασε την επίθεση στην Ιερουσαλήμ χαρακτηρίζοντάς την “τρομοκρατική επιχείρηση”.
“Είναι επονείδιστο έπειτα από όλα τα δεινά που έχει υποφέρει ο λαός μας από τέτοιες επιχειρήσεις να υπάρχουν ακόμη παλαιστινιακές πλευρές που δικαιολογούν τέτοιες πράξεις”, πρόσθεσε.
Η ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, είναι “αποφασισμένη να αποκαταστήσει την ηρεμία” στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του, εκπρόσωπός της.
“Επιβεβαιώνουμε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι αμετάβλητη: να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και να αποκαταστήσουμε το ‘status quo’ που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Ταχέρ αλ Νόνο.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Χαμάς επέρριψε στο Ισραήλ την ευθύνη της παρούσας επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή.
Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης ισλαμική Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς από την πλευρά τους, χαιρέτισαν την επίθεση χωρίς όμως να αναλάβουν την ευθύνη.
“Αυτή η επιχείρηση είναι ένα δυνατό μήνυμα προς τους κατοχικούς ότι τα εγκλήματά τους δεν θα κάμψουν την αντίσταση”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Γάζα ο Αμπού Άχμαντ, εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου