Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του Ντ.Κάμερον με βασικό θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης δίνει αυτήν την ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Η συνέντευξη Τύπου οργανώθηκε την τελευταία στιγμή και, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που θα κυριαρχήσει θα είναι το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα Νews of the World. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει δηλώσει σοκαρισμένος και αηδιασμένος από την υπόθεση, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς είχε προσλάβει ως υπεύθυνο επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ τον άλλοτε διευθυντή της εφημερίδας Αντι Κούλσον.
Ο Κούλσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2011, όταν η υπόθεση άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα κληθεί επίσης να απαντήσει για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τη διευθύντρια του ομίλου Μέρντοχ, Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του Ρούπερτ Μέρντοχ.
Την Πέμπτη ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς, ανακοίνωσε στους 200 εργαζομένους της εφημερίδας ότι η News of the World κλείνει και την Κυριακή θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο.
Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε το μπαράζ αποκαλύψεων για τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η εφημερίδα. Εκτός από πολιτικούς και ανθρώπους του περιβάλλοντος της βασιλικής οικογένειας, η News of the World είχε τοποθετήσει «κοριούς» ακόμα και στα τηλέφωνα απλών πολιτών.
Ειδικότερα, αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν οι οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, αλλά και οικογένειες θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου 2005.
Αυτό, όμως, που σόκαρε περισσότερο τη βρετανική κοινή γνώμη ήταν η είδηση ότι η εφημερίδα παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο μίας 13χρονης μαθήτριας που απήχθη το 2002 και δολοφονήθηκε.
Η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε ότι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που εργαζόταν για την News of the World υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα της Μίλι Ντάουλερ μετά την εξαφάνισή της και την ώρα που η αστυνομία την αναζητούσε.
Ο ντετέκτιβ φέρεται επίσης να έσβησε κάποια μηνύματα για να υπάρχει χώρος στον τηλεφωνητή της, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η έφηβη ήταν ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου