Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συριακό Παρατηρητήριο: Σε ναρκοπέδια πέφτουν οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα. (Βίντεο)

Νάρκες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και την Τουρκία, τοποθετούν οι συριακές δυνάμεις, σύμφωνα με καταγγελίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για διαδρομές που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα, σημειώνει η οργάνωση.
Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι δέχεται πολλές αναφορές για ύπαρξη ναρκοπεδίων από αυτόπτες μάρτυρες και από ανθρώπους που εξουδετερώνουν νάρκες. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο ένα 15χρονο αγόρι περιέγραψε στην οργάνωση ότι έχασε το πόδι του από νάρκη στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν φίλο του να περάσει τα σύνορα με το Λίβανο. Όπως υποστήριξε 50 μέτρα μακριά από τα σύνορα έπεσαν σε νάρκη και ο φίλος του πέθανε.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε τη Δαμασκό να σταματήσει άμεσα την τοποθέτηση ναρκοπεδίων, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «στρατιωτικά μη αποτελεσματικό» όπλο που θα οδηγήσει στον θάνατο και τον τραυματισμό πολιτών μέσα στα επόμενα χρόνια.
Σφαγή στη Χομς
Εν τω μεταξύ δεκάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν στη πόλη Χομς την Κυριακή. Η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι τις επιθέσεις κατά των αμάχων πραγματοποίησαν «ένοπλοι αντάρτες». Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι δράστες ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Δείτε το βίντεο:





Κανένα αποτέλεσμα στις διπλωματικές συνομιλίες
Παράλληλα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Ανάν, βρίσκεται στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης.
Οι συνομιλίες που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Μπασάρ Αλ-Άσαντ στη Συρία δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα. Μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κόφι Ανάν παραδέχτηκε ότι η διπλωματική διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο, λέγοντας ότι η κατάσταση στη Συρία είναι «σύνθετη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου