Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στη Μονή Βατοπεδίου το κυπριακό κοίτασμα!

Ο Executive της Μονής, συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Μόσχας Βλάση Τσάκα, να ανταλλάξει οικόπεδο στον Κορυδαλλό με το «Οικόπεδο 12», όπου ανακαλύφθηκε το κοίτασμα φυσικού αερίου!
Με βόμβα «μεγατόνων» που αλλάζει τις γνωστές μέχρι τώρα ισορροπίες δυνάμεων στην...
...περιοχή, θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς την αποκάλυψη ότι το περίφημο «Οικόπεδο 12» που θα μετέτρεπε την Κύπρο σε «νέο Κατάρ», ανήκει εδώ και μερικές εβδομάδες στη Ζώνη Αποκλειστικής Οικονομικής Εκμετάλλευσης της Μονής Βατοπεδίου!
Το συγκεκριμένο Οικόπεδο, είναι μια από τις εκτάσεις-φιλέτο που αντάλλαξε πρόσφατα η Μονή, παραχωρώντας στην Κυπριακή Κυβέρνηση, την κυριότητα οικοπέδου της περιοχής Κορυδαλλού (εντός των φυλακών), που είχε περιέλθει στην κυριότητα της Μονής και του Ηγούμενου Εφραίμ, ύστερα από εισαγγελικό Χρυσόβουλο.
Στη συμφωνία συμμετείχε και ο Βλάσης Τσάκας, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά ντυμένος Ρώσος Κληρικός και ενημέρωσε ότι εκπροσωπεί Ρώσους Ολιγάρχες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το συγκεκριμένο Οικόπεδο.
Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι εντός λίγων ημερών, τα χρήματα για την αγορά του Οικοπέδου 12, θα εμφανιστούν σε λογαριασμό της Μονής, ενώ δήλωσε ότι αυτοί που εκπροσωπεί θα αγοράσουν και τις περιοχές που διαθέτουν πετρέλαιο στο ελληνικό έδαφος!
Από την πλευρά του, ο Ηγούμενος Εφραίμ, ισχυρίστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Κυπριακής Βουλής ότι όλες οι ανταλλαγές έγιναν νόμιμα και από πουθενά δεν προκύπτει σκάνδαλο.
Τέλος, το ΡΙΚ, στήριξε τον ισχυρισμό του Εφραίμ, μεταδίδοντας σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής της Μονής με τίτλο «Σκάνδαλο; Ποιο Σκάνδαλο;» που δείχνουν το σημαντικό θρησκευτικό της έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου