Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το Ιράν μεταφέρει την ένταση στην Ευρώπη - Περισσότεροι από χίλιοι τζιχαντιστές έτοιμοι να δράσουν! (Βίντεο)

Το Μάρτιο του 2011 ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Hans-Peter Friedrich είχε δηλώσει ότι το Ισλάμ δεν έχει θέση ούτε στη Γερμανία αλλά ούτε και στην Ευρώπη. Αν η δήλωσή του τότε έκανε εντύπωση, η δήλωση του έξι μήνες αργότερα στη γερμανική BILD έκανε… πάταγο.
«Σύμφωνα με πηγές μας, τουλάχιστον 1000 φανατικοί ισλαμιστές έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό της Γερμανίας και είναι έτοιμοι να δράσουν. Οι 128 από αυτούς θεωρούνται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι, ενώ όλοι τους έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων τρομοκρατικών ομάδων. Μπορεί η Αλ Κάιντα να έχει χάσει πολλούς από τους ηγέτες της, ωστόσο ο κίνδυνος να δράσουν είναι ακόμη ορατός.Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων μεθόδων ασφάλειας και ερευνούμε σε βάθος το δίκτυο των εξτρεμιστών.
Ωστόσο ο κίνδυνος ελλοχεύει γιατί υπάρχει περίπτωση κάποιοι φανατικοί ισλαμιστές να δράσουν αυτόνομα χωρίς να είναι ουσιαστικά και επίσημα στρατευμένοι. Τρανό παράδειγμα, ο 21χρονος Κοσσοβάρος που έδρασε αυτοβούλως σκοτώνοντας δύο αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν», τόνισε μέσα Σεπτεμβρίου.
Πριν περίπου ένα μήνα διέρρευσε στο γερμανικό Τύπο ότι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας ήθελαν Ιρανούς πράκτορες να προετοιμάζονται για τρομοκρατική επίθεση εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της Γερμανίας.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Γεν. Εισαγγελέας Ράνγκε όχι μόνο επιβεβαίωσε την είδηση αλλά διέταξε και προανακριτική εξέταση καθώς και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων. Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλούμενη ως πηγή την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, η υπηρεσία ήδη διεξάγει έρευνα εναντίον Γερμανού επιχειρηματία, που ήρθε σε επικοινωνία πρόσφατα με εκπροσώπους της Ιρανικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.
Η τρομοκρατική ενέργεια όπως πολλοί εικάζουν στη Γερμανία, ήταν σχεδιασμένη να πραγματοποιηθεί από τους Ιρανούς πράκτορες σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν.
Ο μόνος που διέψευσε τις διαρρέουσες πληροφορίες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας ποινικών υποθέσεων, Γιοργκ Τσίρκε που διευκρίνισε πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε τρομοκρατική επίθεση το 2007 στη Γερμανία
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στο εσωτερικό της Γερμανίας. Το 2007 είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός, μετά τη σύλληψη τριών υπόπτων για τον σχεδιασμό «μαζικών βομβιστικών επιθέσεων» εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων στη χώρα.
Σύμφωνα τότε με τη γενική εισαγγελέα Μόνικα Χαρμς, οι τρεις νεαροί άνδρες – δύο Γερμανοί που είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και ένας Τούρκος – είχαν ήδη προμηθευτεί 730 κιλά διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου, για την κατασκευή βόμβας ισχύος 550 κιλών ΤΝΤ. Βόμβα που, εάν τελικά τότε πυροδοτούνταν, θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή από τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λονδίνο και Μαδρίτη, όπως είχε γραφτεί χαρακτηριστικά.
Οι ύποπτοι τότε, σύμφωνα πάντα με τις Γερμανικές αρχές, ανήκαν σε μία τοπική οργάνωση – παρακλάδι της «Ισλαμικής Ενωσης Τζιχάντ» που έχει τις ρίζες της στο Ουζμπεκιστάν – ενώ όλοι φέρονται να είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στο Πακιστάν. Στόχοι τους, ήταν το διεθνές αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης και η μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ραμστέιν.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου