Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαράγιεβο. (Βίντεο)

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαράγεβο, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο άτομα. Αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας τον δράστη.
Το δημόσιο ραδιόφωνο της Βοσνίας μετέδωσε πως ο δράστης, ηλικίας περίπου 40 ετών, ήταν μέλος ενός «ουαχαβιτικού κινήματος» (φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι). Σύμφωνα με τη βοσνιακή τηλεόραση πρόκειται για τον 23χρονο Μέβλιντ Γιασάρεβιτς, Σέρβο υπήκοο από την πόλη Νόβι Παζάρ, ο οποίος επισκεπτόταν μια κοινότητα σκληροπυρηνικών ισλαμιστών στη βόρεια Βοσνία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις πέντε το απόγευμα, ενώ ο άνδρας φορούσε κουκούλα και επιτέθηκε με Καλάσνικοφ.
Από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, φρουροί της πρεσβείας, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι.
Κανείς από τους διπλωμάτες και τους υπαλλήλους της πρεσβείας δεν έπαθε το παραμικρό. Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική πρεσβεία στο Σαράγεβο είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα τον Μάρτιο του 2002 εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης «απειλής», όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που το κτίριο δέχεται επίθεση.
«Το άτομο που πυροβολούσε με αυτόματο όπλο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και συνελήφθη. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο», είπε ο εκπρόσωπος της βοσνιακής αστυνομίας, Ίρφαν Νέφιτς, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ΒΗΤ. Από το νοσοκομείο έγινε γνωστό ότι έχει τραυματιστεί στο μηρό.
Μετά το επεισόδιο αυτό η σερβική αστυνομία αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι. Ο διευθυντής της σερβικής αστυνομίας, Μίλοραντ Βέλιοβιτς, ανέφερε ότι ο Γιασάρεβιτς είχε συλληφθεί στο Νόβι Παζάρ τον Νοέμβριο του 2010, την περίοδο που επισκεπτόταν την πόλη ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σερβία. Επάνω του είχε βρεθεί τότε ένα μαχαίρι.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου