Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: "Η Γερμανία θέλει μια ισχυρή Ελλάδα".

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη χώρα μας έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, πως πρέπει η χώρα μας να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, στη συνάντηση της με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Παράλληλα τόνισε πως η βούληση της Γερμανίας περιλαμβάνει μια "ισχυρή Ελλάδα."
Υπάρχει "ισχυρή πολιτική βούληση" για αλλαγές, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μπει η χώρα σε πορεία ασφάλειας.
Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να κάνει ό,τι μπορεί, όμως και η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.
Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι αναγνωρίζει πως οι αδυναμίες του ενός είναι αδυναμία όλων, και η δύναμη του ενός είναι δύναμη όλων, τονίζοντας:
"Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα και μετά θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να τη βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης".
Παραδέχθηκε, όμως, ότι οι Έλληνες σηκώνουν μεγάλο βάρος και πληρώνουν για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνονται άμεσα.
Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η Γερμανία αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας και σημείωσε πως εκτός από περικοπές η Ελλάδα χρειάζεται και ανάκαμψη.
Παπανδρέου: "Θα εφαρμόσουμε πλήρως τα αναγκαία μέτρα"
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επανέλαβε για πολλοστή φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως "τα αναγκαία μέτρα" και αναγνώρισε πως "οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι δύσκολες".
"Με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου η Ε.Ε. έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι πρέπει για να ισχυροποιήσουμε το ευρώ", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε αχαρτογράφητα νερά. Λογικό είναι να υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι πρέπει «για να μπει η χώρα σε μια πορεία ασφάλειας."
Ο πρωθυπουργός μίλησε για "κακοφωνία σε διεθνές επίπεδο" που δημιουργεί ανασφάλεια, ενώ σχετικά με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είπε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της "κάνει ό,τι μπορεί" και πως οι αποφάσεις "έδειξαν την αποφασιστικότητά μας σε συλλογικό επίπεδο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου