Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ένα κόσμημα σε μέγεθος... πλανήτη. (Βίντεο)

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πλανήτη που δεν θα αφήσει καμία γυναίκα ασυγκίνητη. Ένα μεγάλο μέρος του, λόγω της πυκνότητας του άνθρακα που τον μετατρέπει σε κρύσταλλο, είναι ένα γιγαντιαίο διαμάντι.
Κορίτσια, συγκρατηθείτε. Ο πλανήτης βρίσκεται 4.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας πάρει λίγο χρόνο να φτάσετε εκεί.
Οι μετρήσεις των ειδικών καταδεικνύουν ότι ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από το άστρο του κάθε 130 λεπτά κι ότι έχει 20 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα από τον Δία.
Το κύριο "συστατικό" του είναι ο άνθρακας, ενώ οι πρώτες ενδείξεις συνιστούν ότι πρόκειται για το κατάλοιπο ενός μεγάλου αστεριού.
Εκτός από άνθρακα, ο νέος πλανήτης πιθανολογείται ότι έχει οξυγόνο, το οποίο όμως όλο και εξαντλείται καθώς πλησιάζει κανείς προς το πολύ πυκνό σε άνθρακα κέντρο του.
Σύμφωνα με τον Ben Stappers του Πανεπιστημίου του Manchester, "δεν μπορούμε να φανταστούμε καν πώς θα μοιάζει αυτός ο πλανήτης από κοντά".
Προς απογοήτευση των γυναικών όλου του κόσμου, ο Stappers συμπληρώνει ότι "όπως και να 'χει, η εικόνα ενός πολύ λαμπερού αντικειμένου δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόμαστε".
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου