Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μακελειό με επτά νεκρούς στο Μίσιγκαν, αυτοκτόνησε ο δράστης.

Ένοπλος, που δολοφόνησε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σε δύο διαφορετικά σπίτια στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών και ο οποίος κρατούσε ομήρους άλλους τρεις, έβαλε τέλος στη ζωή του.
Τα αιματηρά περιστατικά σημειώθηκαν την Πέμπτη στην περιοχή Γκραντ Ράπιντς. Δράστης ήταν ο 34χρονος Ρόντρικ Ντάντζλερ.
Το θρίλερ της καταδίωξής του άρχισε όταν η αστυνομία ανακάλυψε τέσσερις νεκρούς σε ένα σπίτι και τρεις σε ένα άλλο, στην ίδια περιοχή.
Στη διάρκεια της καταδίωξης με περιπολικά και ελικόπτερα της Αστυνομίας, ο Ντάντζλερ πήρε ως ομήρους τρεις ανθρώπους, ενώ άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών. Πολλές φορές και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Δύο περαστικοί τραυματίστηκαν, ενώ αργότερα απελευθερώθηκαν οι όμηροι χωρίς να τραυματιστούν.
Ο δράστης είχε δηλώσει ότι θέλει να παραδοθεί στις αρχές, αλλά την ώρα που μιλούσε με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας για τις λεπτομέρειες της παράδοσής του, «ακούσαμε έναν πυροβολισμό και αποδείχτηκε ότι είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Ράπιντς, Κέβιν Μπελκ.
Graph Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics
Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά, ούτε τα κίνητρα του δράστη. Οι αρχές εκτιμούν όμως ότι μεταξύ των θυμάτων είναι η κόρη του και η πρώην σύντροφός του.
Όπως έγινε γνωστό, ο Ντάντζλερ είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για άλλες επιθέσεις και αποφυλακίστηκε το 2005.
Μέλη της οικογένειας του δράστη δήλωσαν ότι ενδεχομένως να έπασχε από διπολική διαταραχή -γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη- και να μην λάμβανε τα φάρμακά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου