Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κυβερνητικές παρεμβάσεις για τα στημένα παιχνίδια.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξυγιάνει τον ποδοσφαιρικό χώρο και να αποκαταστήσει την αξία του αθλήματος, εξέφρασαν την Πέμπτη (23/06) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Χρ. Παπουτσής και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος. Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα παιχνίδια. Περισσότερα από 80 άτομα εμπλέκονται στο κύκλωμα αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και παράνομου στοιχήματος.
 Ξεβρομίστε το ποδόσφαιρο!
Η λίστα των 41 αγώνων που οδήγησε στις συλλήψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
"Θέλω να καλέσω όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές.
Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια, εφαρμογή των νόμων, απονομή δικαιοσύνης, προστασία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας",κατέληξε.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι έχει ήδη αποφασιστεί η εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ, η επίσπευση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα, η εντατικοποίηση των ελέγχων της αστυνομίας στις λέσχες, καθώς και να πιεστεί η ΕΠΟ να αυστηροποιήσει το αθλητικό δίκαιο.
Ο κ. Γερουλάνος συμπλήρωσε ότι "εάν η κυβέρνηση δεν δει αποφασιστικές κινήσεις από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα και χωρίς κάλυψη από την κρατική τηλεόραση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου