Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πέρασε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο, «όχι» είπε ο Π.Κουρουμπλής του ΠΑΣΟΚ.

Με 155 ψήφους ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Όχι» ψήφισε από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, «ναι» ψήφισε η ανεξάρτητη πλέον Έλσα Παπαδημητρίου χειροκροτούμενη από την κυβερνητική πτέρυγα, όπως και ο Αλέκος Αθανασιάδης, όταν είπε το «ναι». Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Την ώρα της ψηφοφορίας μικροεπεισόδια σημειώνονταν στην πλατεία Συντάγματος.
Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.
Εν αναμονή της αντίδρασης του πρωθυπουργού για το «όχι» Κουρουμπλή.
Απουσίαζε από την ψηφοφορία ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.
Στην ομιλία της, νωρίτερα, η κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της. Κατά την τοποθέτησή της τόνισε ότι «το 'όχι' δεν μπορεί να συνοδεύεται από το 'ναι μεν αλλά', το 'παρών' είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου και το 'όχι υπό όρους' δεν αφορά την δική μου λογική».
«Ναι, λοιπόν, και εύχομαι να μην με απογοητεύσετε κύριοι της κυβέρνησης» πρόσθεσε η κ. Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την ελπίδα «έστω και με μια ψήφο να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ».
Όπως ανέφερε «θα ξεπεράσω τις μικρές μου δυνατότητες ως ανεξάρτητη και μόνη βουλευτής για να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ αναφερθείσα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είπε ότι «είναι μια λύση -καλή, κακή, κακίστη, θα δείξει- απαραίτητη όμως», ενώ σημείωσε: «Μακάρι να είχε την υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων»
Με τη φράση «δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την ΕΕ» ξεκαθάρισε τη στάση του και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος
«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο ξεκαθάρισε ότι θα πει και ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Ν. Σαλαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου