Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

«Έχουμε την πιο υπάκουη, αλλά όχι την πιο υπεύθυνη κυβέρνηση»

Η Λιάνα Κανέλλη για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, τις χρηματοδοτήσεις τραπεζών και τη Λιβύη
«Έχουμε την πιο υπάκουη αλλά όχι την πιο υπεύθυνη κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 και το Νίκο Χατζηνικολάου η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Όπως υπογράμμισε η βουλευτής, οι αναλύσεις που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει την πιο υπάκουα κυβέρνηση, αλλά όχι την πιο υπεύθυνη. «Έχουμε δώσει γη και ύδωρ» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη και πρόσθεσε ότι αυτό που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή: «είναι ένα πανευρωπαϊκό Ράιχ στην οικονομία».
Η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε και στις χρηματοδοτήσεις που δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τράπεζες. Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει δανειστεί 110 δισ. ευρώ, ενώ έδωσε στις τράπεζες, την τελευταίο διετία, περί τα 108 δισ. ευρώ.
Αναφορικά με τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι: «το νόμισμα έχει μικρή σημασία» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή κάνουμε ελεγχόμενη πτώχευση και εσωτερική υποτίμηση. Η υποτίμηση είναι εδώ, η ελεγχόμενη πτώχευση ήδη συντελείται».
Σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύη επεσήμανε ότι το ποσό του 1 εκ. ευρώ που ξοδεύει η χώρα καθημερινά θα μπορούσε να διατεθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου