Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Απέρριψε το ΣτΕ τέσσερις προσφυγές για ακύρωση των αποφάσεων του 2006 σχετικά με την κατασκευή χώρων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Οι αποφάσεις του περιφερειάρχη Αττικής ενέκριναν το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Αττικής κατά το σκέλος που προβλέπει τη χωροθέτηση εγκατάστασης ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ). Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο Δήμος Κερατέας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και ιδιώτης.
Οι τέσσερις αποφάσεις του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι «συνέχεια» προγενέστερων αποφάσεων του 2007, που απέρριπταν προσφυγές κατά της προέγκρισης κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα, το Γραμματικό και τη Φυλή.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς περί αντισυνταγματικότητας κατασκευής των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, όπως ότι πρόκειται να κατασκευαστούν σε δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, σε περιοχές φυσικού κάλλους, κ.λπ.
Σχετικά με την προσφυγή του Δήμου Κερατέας, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απορριφθεί με τις προγενέστερες αποφάσεις του 2007, χωρίς ωστόσο να επικαλείται νεώτερα δεδομένα ως προς το σκέλος της επιλογής των χώρων εγκατάστασης της μονάδας αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου