Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τα δάνεια των κομμάτων.

Απέσυραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - μέσα σε ελάχιστες ώρες από την κατάθεσή της – την ευνοϊκή ρύθμιση που πρότειναν από κοινού με τροπολογία τους για διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων επί των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, που ξεκαθάρισαν δεν πρόκειται να την ψηφίσουν, χαρακτηρίζοντάς την πρόκληση.
Τα δυο κόμματα εισηγούντο αρχικώς όσον αφορά την αποπληρωμή του κεφαλαίου των δανείων ή πιστώσεων που έχουν συναφθεί μέχρι 31.12.2011 από πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς με εκχώρηση των μελλοντικών ποσών της κρατικής επιχορήγησης, να διαγραφούν οι τυχόν ανεξόφλητοι τόκοι και ακολούθως να εξοφληθεί η οφειλή ολοσχερώς σε ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με σταθερό επιτόκιο 4%.
Ωστόσο, αργότερα αφαίρεσαν την διάταξη για την διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.
Η τροπολογία για την τακτοποίηση των οφειλών τους ( ύψους 244,2 εκ. ευρώ) κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που συζητείται στην Βουλή και υπογράφεται από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου