Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Θάνατος στον Χριστιανισμό». Εβραίοι βάνδαλοι γράφουν γκράφιτι σε εκκλησία της Ιερουσαλήμ.

«Θάνατος στον Χριστιανισμό» έγραψαν ανώνυμοι δράστες σε τοίχο εκκλησίας της Ιερουσαλήμ.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση τέτοιου είδους στην ιερή πόλη αυτό το μήνα, όπως ανέφερε η Αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση.
Η φράση ‘Price Tag’ («κόστος») ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές Εβραίους εποίκους, επίσης είχε γραφτεί στα τείχη της Βαπτιστικής Εκκλησίας της οδού Narkis σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή στη δυτική Ιερουσαλήμ.
«Τα αστυνομικά όργανα διερευνούν μια ισχυρή πιθανότητα να υπάρχουν εθνικιστικά κίνητρα, πίσω από τους βανδαλισμούς, αλλά κανείς δεν έχει συλληφθεί ακόμη», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.
Στα γκράφιτι περιλαμβάνονται επίσης και αισχρολογίες για τον Ιησού Χριστό, ενώ οι βάνδαλοι έκοψαν τα ελαστικά αρκετών αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στον περίβολο της εκκλησίας.
Τα υβριστικά συνθήματα για τον Χριστό έλεγαν ‘Ο Ιησούς είναι νεκρός’, ‘Θα σας σταυρώσουμε’ και ‘Ο Ιησούς είναι γιος μιας πόρνης’.
Πριν από δύο εβδομάδες, παρόμοια γκράφιτι είχαν γραφεί σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι του 11ου αιώνα, επίσης στη Δυτική Ιερουσαλήμ, αλλά κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί, δήλωσε ο Ρόζενφελντ.
Με το ίδιο σύνθημα έχουν δεχθεί επιθέσεις τζαμιά, σπίτια Παλαιστινίων και Ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου