Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: Χάος στις εκλογικές λίστες, ψηφίζουν… νεκροί!

Ανέκδοτο έχει καταντήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η κατάσταση που επικρατεί στους εκλογικούς καταλόγους, μια κατάσταση την οποία γνωρίζουν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί…
Όπως αποκάλυψε έκθεση του «Pew Center» στους εκλογικούς καταλόγους παραμένουν 1,8 εκατομμύρια Αμερικανοί οι οποίοι έχουν αποβιώσει, ενώ στοιχεία για 24 εκατομμύρια ονόματα ψηφοφόρων είναι είτε μη έγκυρα είτε ανακριβή. Επίσης, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Αμερικανοί είναι εγγεγραμμένοι ως ψηφοφόροι σε περισσότερες από μία πολιτείες.
Το Κέντρο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που θα τεκμηρίωναν κατηγορία ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει νοθεία σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, αλλά είναι βέβαιο ότι το σύστημα είναι διάτρητο.
Η εξήγηση που δίδεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι το γεγονός ότι στις ΗΠΑ η κινητικότητα των εργαζομένων είναι συνηθισμένο φαινόμενο.
Οπότε, όταν μια οικογένεια ή ένας ιδιώτης μετακινηθεί σε κάποια άλλη πολιτεία για να εργαστεί και να κατοικήσει, σπανιότατα μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει τις τοπικές αρχές ώστε να καταγραφεί η μετακίνηση και στους εκλογικούς καταλόγους.
Κι ύστερα λέμε για το ένδοξο ελληνικό Δημόσιο! Πόσο δύσκολο είναι άραγε να ψηφιστεί Ομοσπονδιακός νόμος στις ΗΠΑ και να υπέχει ευθύνη η πολιτεία που εγγράφει έναν νέο κάτοικο, να ενημερώνει τια αρχές στην προηγούμενη κατοικία του, οι οποίες να είναι υπεύθυνες έναντι του νόμου σε περίπτωση που δεν ανανεώσουν τα στοιχεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου