Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οκτώ μέλη του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ ζητούν την καταψήφιση του Μνημονίου.

Οκτώ μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καλούν τους βουλευτές του κόμματος να καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Το κείμενο υπογράφουν οι Ελευθεριάδης Αντώνης, Ζερβάκη Μαρία, Καμάς Παντελής, Μαμέλης Κώστας, Πανταζής Κώστας, Σακελλάρης Δημήτρης, Τζήμας Θέμης και Χαλβατζόγλου Γιώργος. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο.
Όπως σημειώνουν πως εδώ και δύο χρόνια προειδοποιούν πως η «μνημονιακή νεοφιλελεύθερη στρατηγική το μόνο που πετυχαίνει είναι να βαθαίνει την κρίση σε βάρος του λαού και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων εντός κι εκτός συνόρων» και αντιπροτείνουν «εναλλακτικές προσεγγίσεις για τη προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση».
«Είτε λοιδορούμαστε, είτε απαξιωνόμαστε από το σύνολο των συστημικών παραγόντων και μέσων», αναφέρουν και τονίζουν πως «δύο χρόνια μετά με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται η αποτυχία της μνημονιακής στρατηγικής, που ομολογείται ακόμα κι από τους εμπνευστές και θιασώτες της».
«H τρόικα, ξένοι θεσμικοί και παρά- θεσμικοί παράγοντες, η κυβέρνηση Παπαδήμου σύσσωμη, οι πρόεδροι των τριών κομμάτων και γνωστοί επιχειρηματικοί κύκλοι επαναφέρουν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα, προκειμένου να επιβάλλουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, την πολιτική που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τη χώρα στην καταστροφή», σημειώνουν, αναφερόμενοι στο επιχείρημα της «άτακτης χρεοκοπίας».
«Το δίλημμα “αποδοχή των μέτρων καταστροφής του λαού ή χρεοκοπία" είναι ψευδές», επισημαίνουν και προσθέτουν πως «δεν είναι τυχαίο ότι μια σειρά γνωστών Ευρωπαίων αξιωματούχων επαναφέρουν τον ίδιο εκβιασμό περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ πριν από κάθε αντιλαϊκή επίθεση απλά για να τον αναιρέσουν αμέσως μετά ως νομικά αδύνατο, πολιτικά και οικονομικά καταστροφικό για την ευρωζώνη».
«Είναι κρίσιμο να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο εκβιασμών- ταπεινώσεων- λιτότητας- ύφεσης- δυστυχίας που αργά και βασανιστικά χρεοκοπεί το λαό και κατά συνέπεια την ίδια τη χώρα», αναφέρουν και καταλήγουν:...
«Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι μεγάλη και κρίσιμη. Ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό. Η χώρα χρειάζεται την άμεση προκήρυξη εκλογών και σε αυτές πρέπει να πάρει μέρος ένα προοδευτικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ με άλλη πολιτική και άλλα πρόσωπα. [...] Αυτή η Βουλή δεν δικαιούται και δεν πρέπει να υπερψηφίσει την προτεινόμενη, νέα δανειακή σύμβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου