Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη «φυγάδευσε» το 1.000.000 ευρώ.

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος είναι το «συγγενικό πρόσωπο» του βουλευτή που φυγάδευσε στο εξωτερικό το 1.000.000 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που χαρακτήρισε το θέμα «απίστευτη φαρσοκωμωδία», ενώ ο ίδιος ο κ. Κούβελος έκανε λόγο για ψεύδη, λασπολογία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Σχολιάζοντας τη διαρροή, η Ντόρα Μπακογιάννη, που ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, χαρακτήρισε την υπόθεση «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψει την ίδια.
«Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το έμβασμα αυτό, το οποίο προέρχεται από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική και οι οποίες ρευστοποιήθηκαν και πέρασαν μέσω τραπέζης στην Ελλάδα, έφυγαν για αγορά πλοίου στο Λονδίνο», διευκρίνισε.
«Μια απίστευτη φαρσοκωμωδία την οποία κι εγώ πίστεψα, μεταβλήθηκε σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα του άνδρα μου η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες του», πρόσθεσε.
Εξέφρασε τέλος τη δυσφορία της για το γεγονός ότι σπιλώνεται «ένας ολόκληρος κόσμος» γιατί, όπως είπε, «κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στη Ελβετία».
Για ψεύδη, λασπολογία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας έκανε λόγο και ο Ισίδωρος Κούβελος. «Δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια Η.Π.Α. και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες του.
Το ποσό αυτό, διευκρίνισε, προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών του επενδύσεων και προοριζόταν, όπως επισήμανε, για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, ενώ «μεταφέρθηκε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα στο Λονδίνο».
«Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς», πρόσθεσε.
Ο κ. Κούβελος καταγγέλλει ότι «μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες» χρησιμοποιήθηκε προκειμένου «να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου του». Εκφράζει τέλος την ελπίδα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να κάνει το πολιτικό σύστημα «το χρέος του» δίνοντας στους πολίτες «πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες», αντί «να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα».
Νωρίτερα, από το γραφείο Τύπου της Βουλής ανακοινώθηκε επισήμως πως το πρόσωπο που αναζητεί η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών και που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, εμφανίζεται να έχει μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού, το Μάρτιο του 2011, 1.000.000 ευρώ, δεν είναι ούτε νυν ούτε πρώην βουλευτής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, πρόκειται για άνδρα, συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, αλλά δεν είναι ούτε πρώην, ούτε εν ενεργεία βουλευτής.
Πάντως, συνεχίζεται από το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο πρόεδρος της οποίας αναμένεται σε λίγο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στα «πόθεν έσχες».
Εκτός του κ. Κούβελου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, διευκρινίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
«Αυτό είναι το πολιτικό σας σύστημα και οι ελευθερίες της ΕΕ. Τα κόμματά σας διαγωνίζονται εδώ και μέρες στο ποιο θα προσβάλλει περισσότερο τη νοημοσύνη του λαού, την ίδια ώρα που συναποφασίζετε τη σφαγή του», σχολιάζει το ΚΚΕ σχετικά με την εξέλιξη που πήρε το ζήτημα εμβάσματος του 1 εκατ. ευρώ.
Για «πλούσιο σύζυγο, αλλά πτωχά επιχειρήματα», κάνει λόγο το ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, περί της εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ υποστηρίζει επίσης ότι η πρώην υπουργός «ατύχησε δύο φορές». Η πρώτη, σύμφωνα με το ΛΑΟΣ,«γιατί η εξαγωγή ενός εκατ. ευρώ αφορούσε στην ίδια και τον σύζυγό της» και η δεύτερη, «με τη δικαιολογία-απολογία της».
«Κωμωδία» με υποκριτικό φινάλε χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Σ. Στανωτάς, τη δημοσιοποίηση του ονόματος του προσώπου με το έμβασμα του ενός εκατ. ευρώ. «Η επί ημέρες 'διακίνηση' ενός 'ονόματος - έκπληξη' για επικοινωνιακούς λόγους αναδεικνύει, για μια ακόμα φορά την παθογένεια του απερχόμενου πολιτικού συστήματος», επισήμανε ο κ. Στανωτάς, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια ώρα, «η διαφθορά και η διαπλοκή παραμένει στο απυρόβλητο».
Την ανησυχία της «για τα φαινόμενα άθλιου λαϊκισμού που άρχισαν πλέον να εμφανίζονται στην κορυφή της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δράση. «Η φαιδρή, όπως αποδεικνύεται, υπόθεση του 1 εκ. ευρώ εξέθεσε τη Βουλή και την Εθνική Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία, προκάλεσε ζημιά στην επιχειρηματική δραστηριότητα και συνέβαλε εν τέλει, αντίθετα από τα επιδιωκόμενα, στην περαιτέρω απαξίωση των θεσμών και του πολιτικού συστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου