Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Άλλες δύο σοροί ανασύρθηκαν από το Concordia.

Βρέθηκαν οι σοροί άλλων δύο θυμάτων -δύο γυναικών- του τραγικού δυστυχήματος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, ανακοίνωσε σήμερα ο αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης που έχει αναλάβει το χειρισμό του θέματος του ναυαγίου, Φράνκο Γκαμπριέλι.
«Βρήκαμε τα πτώματα δύο γυναικών στο κατάστρωμα 4, κοντά στο Ίντερνετ καφέ. Με αυτά ανέρχεται σε 15 ο απολογισμός των νεκρών. Οι οικογένειες των δύο θυμάτων έχουν ήδη ενημερωθεί», διευκρίνισε ο Γκαμπριέλι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το ιταλικό νησί Τζίλιο, όπου ναυάγησε το Concordia πριν από δέκα ημέρες.
Πάντως, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών όταν το πλοίο προσέκρουσε στο βράχο. Τα δημοσιεύματα επικαλούνται τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων, τα οποία επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.
«Οι εξετάσεις που έγιναν σε δείγμα από τα μαλλιά και τα ούρα αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κυβερνήτης να οδηγούσε το πλοίο υπό την επήρεια ναρκωτικών», γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στον ιστότοπό της στο Διαδίκτυο.
«Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το αρνητικό αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών», σχολίασε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δικηγόρος του Μπρούνο Λεποράτι.
Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το τραγικό αυτό δυστύχημα σε μικρή απόσταση από την ακτή του νησιού.
Ο Σκετίνο έχει συλληφθεί και κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη του πλοίου πριν από την εκκένωσή του.
Πράσινο φως για την απάντληση των καυσίμων
Στο μεταξύ, ο αξιωματούχος της κυβέρνησης που έχει αναλάβει να χειριστεί το θέμα του ναυαγίου, Φράνκο Γκαμπριέλι, ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για την απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου, δραστηριότητα η οποία είναι «απολύτως συμβατή» με τη συνέχιση των ερευνών για τους αγνοούμενους.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αρχές μπόρεσαν να επαληθεύσουν ότι το πλοίο έχει σταθεροποιηθεί και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει, το οποίο «επιτρέπει τις δραστηριότητες και στα δύο μέτωπα»: τις έρευνες για τους αγνοούμενους και την εκκένωση των δεξαμενών του Concordia, οι οποίες είναι γεμάτες με 2.380 τόνους μαζούτ.
Οι δραστηριότητες απάντλησης καυσίμων και ανεύρεσης των 20 αγνοουμένων είναι «απολύτως συμβατές και έδωσα ήδη εντολή να αρχίσει η δραστηριότητα της απάντλησης», σημείωσε ο Γκαμπριέλι.
«Δεν υπάρχει ανάγκη για εξωτερικές επεμβάσεις για να ενισχυθεί η σταθερότητα του πλοίου, ούτε υπάρχει κίνδυνος (το Concordia) βύθισης προς τα ρηχά νερά», διευκρίνισε ο Γκαμπριέλι στις δηλώσεις αυτές που έκανε από το νησί Τζίλιο.
«Πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την έναρξη των δραστηριοτήτων απάντλησης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου