Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Βραζιλια: Μπηκαν στην πολη οι εχθροί. (Βίντεο)

Ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα η εκκένωση του κατειλημμένου εδώ και 8 χρόνια οικόπεδου 1.380.000 τμ. Pinheirinho από τις 1600 οικογένειες που ζουν εκεί.
Η εκκένωση άρχισε στις 6.30 το πρωί με εισβολή 2000 ανδρών της στρατιωτικής αστυνομίας και χρήση ελικοπτέρων, τεθωρακισμένων αρμάτων, δακρυγόνων, και πλαστικών σφαιρών που βρίσκει όμως την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων που έχουν οργανωθεί σε ομάδες κρούσεις.
Αμέσως μετά την εκδήλωση της εισβολής οι κάτοικοι απομάκρυναν μεγάλο μέρος από τα γυναικόπαιδα από τις κατοικίες τους για να προστατευτούν οι ποιο αδύναμοι από την βία των εισβολέων.
Οι κάτοικοι έχουν πυρπολήσει ΑΜΑΞΙΑ (μεταξύ άλλων και ένα βανάκι της τηλεόρασης) για να σταματήσουν την επιδρομή και εώς τώρα υπάρχει ήδη ένας σοβαρά τραυματίας και άλλοι δυο σε ελαφρότερη κατάσταση, ενώ έχουν συλληφθεί περισσότερα από 15 άτομα.
Οι καταληψίες έχουν την στήριξη των κατοίκων των γύρω συνοικιών που έχουν επιτεθεί σε καταλύματα υποστήριξης των αστυνομικών δυνάμεων προσπαθώντας να δημιουργήσουν δεύτερο μέτωπο.
Παρόλη την αντίσταση η αστυνομία έχει καταλάβει το 30% του οικοπέδου και έχει επιβάλει έναν ιδιότυπο περιορισμό επιτρέποντας την έξοδο των κατοίκων από το σπίτι τους μόνο εφόσον δεν κρατούν απολύτως τίποτα στα χέρια τους.
Οργανώσεις αλληλεγγύης και στήριξης έχουν καλέσει σε άμεσες κινητοποιήσεις.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου