Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Οι 3 προδότες! Ετοιμάζουν νέο κόμμα;

«Υπόγειες διεργασίες» που στόχο έχουν τη δημιουργία νέου κόμματος φαίνεται πως πραγματοποιούνται από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από τη μία η διαφαινόμενη αποδέσμευση της 6ης δόσης από την άλλη οι ιδιαίτερα χαμηλές πτήσεις των κομμάτων του δικομματισμού στις δημοσκοπήσεις, εντείνουν τις μυστικές διεργασίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Real, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο σπίτι του γνωστού οικονομολόγου Α. Δοξιάδη, στην περιοχή του Λυκαβηττού, ενώ στη συνάντηση...
πήραν μέρος οι Ά. Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούσης, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις συζητήσεις.
Στα της συνάντησης, όλοι όσοι παρευρέθηκαν συμφώνησαν πως η δημιουργία ενός νέου κόμματος είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική, όπως επίσης και ότι το περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου ευνοεί μια τέτοια προοπτική.
Στο σπίτι του Α. Δοξιάδη, όπου και παρευρέθησαν πολλά στελέχη της «Κίνησης των 32», συζητήθηκε έντονα το ενδεχόμενο να είναι ο Λ. Παπαδήμος, αυτός που θα ηγηθεί του νέου κόμματος, είτε αυτό γίνει πριν, είτε μετά τις εκλογές, κάτι που έχει προτείνει και δημοσίως ο Θ. Βερέμης.
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς μεταξύ των Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση, Η. Μόσιαλου κι άλλων με την πεντάδα της ΝΔ (Α. Σπηλιοτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη, Κ. Χατζηδάκη και Ε. Αντώναρο), ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Γ. Φλωρίδη να μη μένει «έξω από το χορό», καθώς ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Α. Λοβέρδο.
Πρόταση και στον Παπανδρέου
Παρόμοια πρόταση ίδρυσης νέου κόμματος φέρεται να έχει δεχτεί και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα και ο Ε. Βενιζέλος θα εξέταζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που η χώρα ή η κυβέρνηση δεν ήταν εκτάκτου ανάγκης.
Διεργασίες και στη ΝΔ
Διεργασίες για την επόμενη ημέρα και στο κόμμα της ΝΔ, καθώς αναζητούνται συγκλίσεις σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Οι συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν το ΛΑΟΣ, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Α. Σαμαράς συμφώνησε να συμμετέχει και το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στο προσκήνιο οι συνεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνονται οι διεργασίες για συνεργασία με στελέχη που αποδεσμέυονται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγες ώρες πριν ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη συνεργασίας με την «Κοινωνική Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου