Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Υπογραφές από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση ζητά η Μέρκελ.

Αυξάνονται οι πιέσεις για τις έγγραφες δεσμεύσεις έως την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν αρκεί, αλλά χρειάζονται οι υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.
Στο θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2012.
Η κ. Μέρκελ δήλωσε: «Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμη γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Και γι' αυτό απαιτείται, και οφείλω να το πω σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου, πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι (…) δεν χρειαζόμαστε μόνον την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και τις υπογραφές των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καταβολή της 6ης δόσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου