Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οι φαρμακευτικές δεν υπηρετούν την υγεία... (Βίντεο)

Μια πρώην αντιπρόσωπος πωλήσεων φαρμάκων μιλά ανοιχτά
Η Gwen Olsen πέρασε δεκαπέντε χρόνια ως αντιπρόσωπος πωλήσεων φαρμάκων, έχοντας εργαστεί σε γίγαντες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης, όπως η Johnson & Johnson, η Bristol-Myers Squibb, και η Abbott Laboratories. Απολάμβανε μια επιτυχή και γρήγορη καριέρα μέχρι ότου αρκετές εμπειρίες, από εκείνες που αλλάζουν τη συνείδηση, άρχισαν να την αφυπνίζουν σχετικά με τους κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε συρτάρι με φάρμακα.
Τα πιο οδυνηρά μαθήματά της, όμως, προέκυψαν ως θύμα αλλά και ως επιζών από τις απειλητικές για τη ζωή δυσμενείς ενέργειες των φαρμάκων. Αφού εγκατέλειψε τις φαρμακευτικές πωλήσεις το 2000, η Gwen εργάστηκε στην βιομηχανία φυσικών τροφίμων. Σήμερα είναι συγγραφέας, ομιλητής, και φυσικά σύμβουλος υγείας.
Το σύστημα υγείας των ΗΠΑ σκοτώνει τους Αμερικανούς με ανησυχητικό ρυθμό, παρόλο που δαπανούμε πάνω από 15% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) για την υγειονομική περίθαλψη.
Σύμφωνα με το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, τα αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης κατετάγησαν μόλις στην δέκατη πέμπτη θέση μεταξύ των είκοσι πέντε βιομηχανικών χωρών σε όλο τον κόσμο. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν γίνει η τρίτη κύρια αιτία θανάτου των Αμερικανών. Μόνο οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος αφαιρούν περισσότερες ζωές. Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας για να μας ενημερώνουν και την κυβέρνησή μας για να μας προστατεύσει από την ιατρική αδικοπραγία που μπορεί να θέσει τα κέρδη μπροστά από την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Όμως, η λεπτή γραμμή που περπάτα η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) μεταξύ των συμφερόντων των παρασκευαστών φαρμακευτικών προϊόντων και του αμερικανικού κοινού έχει συνεχώς παραβιαστεί. Το αποτέλεσμα είναι η απελευθέρωση ενός πρωτοφανούς αριθμού θανατηφόρων φαρμάκων στην αγορά των ΗΠΑ!
Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές των ΗΠΑ, πάνω από 100 χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο προκαλούνται από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Όμως, ο πραγματικός αριθμός θεωρείται ότι είναι 7 ή 8 φορές μεγαλύτερος, δηλαδή γύρω στα 800 χιλιάδες άτομα επειδή τα πιο πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται. Στην Ελλάδα όπου δεν έχουμε στατιστικές για το θέμα και με δεδομένη την ακατάσχετη χορήγηση και χρήση φαρμάκων, πόσα είναι άραγε τα θύματα; Μια κατά προσέγγιση αναγωγή με βάση τους πληθυσμούς των δύο χωρών θα μας έδινε έναν επίσημο αριθμό 3,5 χιλιάδων και έναν ανεπίσημο αριθμό 25 χιλιάδων θανάτων αντίστοιχα. Εάν μια τέτοια στατιστική ισχύει, αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα σκοτώνουν πολύ περισσότερα άτομα από τα τροχαία ατυχήματα.
Δείτε το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου