Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Σοβαρές" ζημιές από τις δονήσεις στη Μεσσηνία.

Σοβαρές υλικές ζημιές σε παλιά κτίρια και αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσαν οι δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,1 Ρίχτερ που εκδηλώθηκαν χθες στην περιοχή της Οιχαλίας Μεσσηνίας στις 4.20 π.μ. και 7.44 π.μ. αντίστοιχα.
Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί από τους κατοίκους οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς το εστιακό βάθος ήταν μικρό.
Οι νέες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή προξένησαν σοβαρές ζημιές σε παλιά κτίρια, τα οποία, σύμφωνα με το δήμαρχο της Οιχαλίας, Φίλιππο Μπάμη, είναι πλέον ακατοίκητα. Όπως ανέφερε, ο δήμαρος στην Ελευθεροτυπία, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να σταλούν στην σεισμόπληκτη περιοχή λυόμενα για τη στέγαση οικογενειών τα σπίτια των οποίων έχουν πάθει σοβαρές ζημιές.
«Εξι κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς και είναι θαύμα που δεν υπήρξε τραυματισμός πολιτών. Οι οικογένειες αυτές ξεσπιτώθηκαν. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 300 αιτήσεις περίπου γιά ισάριθμα σπίτια που πρέπει να ελεγχθούν και που έχουν παρουσιάσει μεγάλες ζημιές. Επίσης η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων υπέστη μεγάλη καταστροφή και το εσωτερικό της διαλύθηκε» επισημαίνει ο κ. Μπάμης.
Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο χωριό Κατσαρό, όπου ήδη 25 σπίτια κρίθηκαν ακατοίκητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου