Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αστυνομικός επιτέθηκε στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. (Βίντεο)

Επίθεση από αστυνομικούς δέχτηκαν χτες το απόγευμα συνδικαλιστές έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος επιφυλάχτηκε να υποβάλλει μήνυση εναντίον του αστυνομικού που του επιτέθηκε. Από την πλευρά της η αστυνομία, με ανακοίνωσή της, ανακοίνωσε την διεξαγωγή διοικητικής έρευνας.
Όλα ξεκίνησαν την ώρα που εργαζόμενος μέλος σε σωματείο που στεγάζεται στο ΕΚΘ, κατευθυνόταν στη συνέλευση του σωματείου του. Αστυνομικοί αφού του έκαναν έλεγχο, στην είσοδο του ΕΚΘ, προσπάθησαν να τον προσαγάγουν γιατί αρνήθηκε να ανοίξει την τσάντα του .
Εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του ΕΚΘ αλλά και άλλα μέλη της διοίκησης προσπάθησαν να παρέμβουν στο περιστατικό, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο εργαζόμενος.
Τότε κατέφτασαν στο ΕΚΘ δυνάμεις των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και της ασφάλειας και επιτέθηκαν βίαια εναντιον των συνδικαλιστών του Εργατικού κέντρου, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Στη συνέχεια ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Α.Τ Λευκού Πύργου όπου και κατέφτασε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της επίθεσης της αστυνομίας, αστυνομικός φώναζε " γαμώ το συνδικαλισμό σας, εσείς φέρατε τη χώρα σε αυτό το σημείο". Σύμφωνα με πληροφορίες για τον εν λόγω αστυνομικό εκκρεμούν καταγγελίες από πολίτες για επιθετική συμπεριφορά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει πως η Αστυνομία θα διενεργήσει διοικητική έρευνα για τις "μειωτικές εκφράσεις" που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός για το συνδικαλισμό. Η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι θα σχηματιστεί ποινική δικογραφία. Ωστόσο, περιορίζει το γεγονός σε ένα συμβάν μεταξύ του αστυνομικού και του Προέδρου του ΕΚΘ, χωρίς να αναφέρεται ούτε στην προσαγωγή του νεαρού συνδικαλιστή, ούτε στη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων άμεσης δράσης.
Η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση της για το περιστατικό έκανε λόγο για «στημένη πρόκληση από την αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Εργατικό Κέντρο επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης των εργαζόμενων και αποτροπής τους να προσέρχονται στα σωματεία τους».
"Οι ενέργειες άσκησης τρομοκρατίας από πλευράς της αστυνομίας σε συνδικαλιστές και μάλιστα στα μέλη του Προεδρείου του Ε.Κ.Θ. και τον πρόεδρό του , εντάσσονται στην αγωνιώδη προσπάθεια μιας ήδη έκπτωτης κυβέρνησης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, να επιβάλει με κάθε μέσον μια βάρβαρη και καταστροφική πολιτική, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της τρόικας και των εργοδοτών" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου