Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη: Στις 31 Οκτωβρίου τερματίζεται η ΝΑΤΟική επέμβαση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, με δηλώσεις του σήμερα ανέφερε ότι έχει πλέον ληφθεί «σε προκαταρκτική βάση» η απόφαση, η αποστολή της Συμμαχίας, στη Λιβύη, «την 31η Οκτωβρίου να τερματιστεί». Διευκρινίστηκε, συγχρόνως, ότι «η οριστική απόφαση, για το ίδιο θέμα, θα ληφθεί στη διάρκεια της επόμενης βδομάδας».
Όμως, έως την ανωτέρω ημερομηνία, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να εποπτεύουν την προστασία των Λίβυων πολιτών, «πραγματοποιώντας αεροπορικές περιπολίες στον εναέριο χώρο της Λιβύης», όπως επίσης ανέφερε σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «παραμένει έως και τώρα ασαφές, τί έχει απογίνει ο γιός του Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν καταρχήν να τερματιστεί στις 31 Οκτωβρίου η επτάμηνη στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει έως το Σάββατο την «απελευθέρωση» της Λιβύης μετά την πτώση της Σύρτης και το θάνατο του συνταγματάρχη -για τον οποίο ζητά τη διεξαγωγή έρευνας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, καθώς και η Ρωσία.
Η σορός του Λίβυου συνταγματάρχη κείτεται σε ένα στρώμα σε αποθήκη-ψυγείο στην περιοχή της παλιάς αγοράς της Μιζουράτα. Το Εθνικό Συμβούλιο ήλπιζε πως θα μπορούσε να γίνει μυστικά η ταφή του Μουαμάρ Καντάφι για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί ο χώρος σε τόπο προσκυνήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου