Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα ημέρες μαθημάτων και δεν μπορούν να φτάσουν στο σχολείο.

Μπορεί τα σχολεία να έχουν ανοίξει εδώ και δυο εβδομάδες, με τα όποια προβλήματα και ελλείψεις σε βιβλία και δασκάλους, ωστόσο οι μαθητές στο δήμο Τριφυλίας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον πρόβλημα. Λόγω εμπλοκής με τις συμβάσεις των ΤΑΧΙ που τους μεταφέρουν, δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Πρόκειται για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών που δεν εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ και γι΄ αυτό το λόγο μεταφέρονται με ΤΑΧΙ στα σχολεία τους.
Το πρόβλημα αφορά 200 περίπου δρομολόγια ΤΑΧΙ που έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη μαθητική κοινότητα.
Με επείγουσα επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη,
τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά και τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου Π. Μισθό ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, ζητά την επίλυση του προβλήματος που υφίσταται εδώ και δύο εβδομάδες.
«Σας αναφέρουμε ότι οι μαθητές, δεν μεταφέρονται από τον τόπο διαμονής τους στις σχολικές μονάδες που φοιτούν. Δέκα ημέρες λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές ευρίσκονται έξω από τα σχολεία τους και αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται οι μεταφορές των μαθητών" σημειώνει και διερωτάται: "έχει γίνει παράταση της σύμβασης ; Ποίοι είναι οι ανάδοχοι του έργου αυτού; Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας και σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε να μετατίθενται οι ευθύνες στο Δήμο Τριφυλίας για παραλείψεις και ολιγωρίες άλλων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Μερκούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου