Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Προσαγωγές και συλλήψεις. (Βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πεζής πορείας των ιδιοκτητών ταξί με κατεύθυνση το Ι. Βελλίδης. Μπουκάλια και αντικείμενα εκτοξεύθηκαν κατά των ΜΑΤ. Δεκάδες προσαγωγές.
Παράλληλα, έχουν γίνει μέχρι τώρα 62 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Οι περισσότεροι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται ο άνδρας που πάνω του βρέθηκαν βεγγαλικά και άλλος κρατείται άλλος ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα που συμμετέχουν στην πορεία των ιδιοκτητών ταξί είναι 7.000. Επίσης, πορεία κάνουν περίπου 3.000 φοιτητές και μεγάλος αριθμός οπαδών του Ηρακλή έξω από το Κατσάνειο. Ορισμένοι εξ αυτών πήγαν στο Ιβανώφειο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους ιδιοκτήτες ταξί.
Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν κάνει νωρίτερα κατάληψη στο χώρο μπροστά στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Tα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, που κινήθηκαν προς αυτές με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.
Απίστευτη είναι η οργή των διαδηλωτών οι οποίοι πετούν πέτρες, αυγά ενώ ξεριζώνουν μέχρι και δέντρα από τον πεζόδρομο Αγγελάκη!
ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου ενώ στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.
Στις 18:30 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη έφτασαν από την Αθήνα και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω".
Παράλληλα, με μαύρες κορδέλες, ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των μισθών τους, ενώ εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της επιχείρησης, κατά της ιδιωτικοποίησής της.
Νωρίτερα, με τους Αγανακτισμένους άνοιξε ο κύκλος των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου).
Καθώς πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης) εντείνονται και τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού.
Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που έχει λάβει φέτος η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) είναι πρωτοφανή- πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη ΔΕΘ- με σχεδόν 6000 αστυνομικούς να φρουρούν κάθε γωνιά του κέντρου.
Δείτε τα βίντεο:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου