Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ε. Βενιζέλος: "Ευτυχώς που έχουμε την τρόικα γιατί έχουμε αυτοέλεγχο". (Βίντεο)

Επίσημα από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων.
Δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως μύθο τα σενάρια που κάνουν λόγο για τον νέο "Αρμαγεδδώνα" προσθέτωντας ότι νέα μέτρα θα ληφθούν επειδή τα προηγούμενα δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση.
"Καλλιεργείται ένας μύθος ότι θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο κι είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε. Ναι, πρέπει να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα καθώς ορισμένα από αυτά που είχαμε πάρει είχαν μειωμένη απόδοση", δήλωσε.
"Εμείς φταίμε για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος. Δεν μας φταίει η διεθνής συνωμοσία,
δεν είναι μία συνωμοσία για να πέσει η βυζαντινή αυτοκρατορία. Δεν θα γίνει κανένα θαύμα να μας σώσει. Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ", είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στις καταγγελίες των μελών της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως "Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα, γιατί χάρη σε αυτό έχουμε αυτοέλεγχο".
"Για να διαπραγματευτεί με την τρόικα πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός. Εμείς πρέπει να τιμήσουμε αυτήν την εντολή. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ωστόσο οι λαοί επιλέγουν ορισμένες φορές το αδιέξοδο κι αυτό είναι το δράμα. Λύση δεν θα βρεθεί ούτε μέσα από τις εκλογές", είπε επιτιθέμενος στον Αντώνη Σαμαρά.
Καρατζαφέρης: "Ακούσαμε διάλεξη για μια τρίτη χώρα"
Μετά τον κ. Βενιζέλο, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης. ο οποίος είπε: "Δεν προσθέσατε το μήνυμα της ουσιαστικής πρότασης για το πώς θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Ακούσαμε μία διάλεξη για μια τρίτη χώρα αλλά δεν ακούσαμε τίποτα επί της ουσίας. Μιλήσατε 45 λεπτά και δεν ακούσαμε τίποτα. Τη διαπίστωση ότι η χώρα είναι φτωχή την ξέρουμε. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε από αυτά που παράγουμε. Τι θα κάνουμε για να αυξήσουμε την παραγωγή και να μειωθούν οι δαπάνες δεν μας είπατε".
Δείτε τα βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου