Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

"Μαζί τα φάγαμε; Δε νομίζω", απαντούν οι μαθητές στον Πάγκαλο. (Βίντεο)

Την απάντησή τους στο πολιτικό σύστημα γενικά και τα πολιτικά πρόσωπα πολύ συγκεκριμένα δίνουν οι έφηβοι, αποδεικνύοντας πως παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είναι και καλά πληροφορημένοι και αποφασισμένοι να μη "συγχωρήσουν" τις προηγούμενες γενιές, για το ασήκωτο βάρος που κληροδότησαν στους νέους Έλληνες.
Κατά την ΙΣΤ Σύνοδο της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων, οι απόψεις των μαθητών από όλη την Ελλάδα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, προκάλεσαν προβληματισμό.
Προβληματισμό προκάλεσαν τα λόγια των εφήβων βουλευτών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην Βουλή παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.
"Δεν θα χαϊδέψω αυτιά, θα σας πω κάτι που δεν θα σας αρέσει. Αν δεν μας κρύβατε τόσα χρόνια τα οικονομικά στοιχεία δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ.
Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω!", είπε μια μαθήτρια της Β' Λυκείου.
"Το μέλλον του τόπου είμαστε εμείς, επιτρέψτε μας να σας κρίνουμε και να σας κατακρίνουμε για τα πολλά λάθη σας", τόνισε μια άλλη.
"Χρεώνετε το ίδιο αυτούς που έτρωγαν καρβέλια, με αυτούς που έτρωγαν ψίχουλα. Ανήκει στα πλαίσια της Δημοκρατίας η σημερινή αδιαφάνεια και η ατιμωρισία των οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων; Αν δε με πιστεύετε ή με θεωρείτε υπερβολικό, μάλλον δεν κάνετε τον κόπο να βγείτε έξω στην κοινωνία", δήλωσε ο μαθητής Γιώργος Αγαπητός, από το Νομό Ηρακλείου.
"Αν σχεδιάζεις για αύριο, φύτεψε σπόρους. Αν σχεδιάζεις για δέκα χρόνια, φύτεψε δέντρα. Κι αν σχεδιάζεις για μια ζωή, εκπαίδευση ανθρώπους. Ας σταματήσει πια η πολιτεία, να φυτεύει σπόρους, τους οποίους δε φροντίζει ούτε καν να ποτίζει", είπε χαρακτηριστικά μια άλλη έφηβη.
Δείτε το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου