Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνα: Ανακαλύφθηκε τάφος 3.000 ετών με άρματα και 12 άλογα.

Αρχαία ξύλινα άρματα με δώδεκα άλογα να κείτονται στο πλάι τους ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε τάφο στην Κίνα. Ο τάφος, που χρονολογείται από το 770 π.Χ., εκτός απ’ το ότι περιείχε εξαιρετικά αντικείμενα, δίνει και σημαντικές πληροφορίες στους αρχαιολόγους για τα ταφικά έθιμα εκείνης της εποχής.
Συγκεκριμένα, ο τάφος, που ήταν ασύλλητος όπως αποδεικνύουν ο μεταλλικός οπλισμός και οι επιγραφές που βρέθηκαν μέσα του, άνηκε σε αξιωματούχο της περίφημης δυναστείας των Τσου.
Το παραδοσιακό ξύλινο φέρετρο και η σορός του αξιωματούχου ήταν απανθρακωμένα. Η ταφή των αλόγων έγινε, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αφού πρώτα αυτά σφαγιάσθηκαν, δηλαδή δεν τα έθαψαν ζωντανά.
Η ανακάλυψη σημειώθηκε στην πόλη Λουογιάνγκ. Κοντά της έχουν βρεθεί και άλλοι τάφοι, οι οποίοι όμως ήταν συλλημένοι.
Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και το Λιντόνγκ, όπου έχει αποκαλυφθεί ο περίφημος Πήλινος Στρατός και όπου λειτουργεί σήμερα ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο.
Η ανακάλυψη θεωρείται πολύ σημαντική για τους αρχαιολόγους, καθώς τα αντικείμενα βρίσκονται σε πολύ κατάσταση και δίνουν μια απτή εικόνα για τα ταφικά έθιμα στην αρχαία Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου