Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Εκκενώσεις οικισμών στον Έβρο λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Εκκενώνονται οι οικισμοί Κοίλα και Μελιά στη Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που
εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αριστείδης Γιαννακίδης. Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια κήρυξε χθες οκτώ οικισμούς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στον Έβρο με περισσότερα από 30.000 στρέμματα καμμένα, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει την περιοχή.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση, ενώ ενημέρωσε πως τις πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνδράμουν το απόγευμα αεροπλάνα από τη Γαλλία και την Ισπανία.
Η φωτιά -όπως είπε ο δήμαρχος- ξεκίνησε από την εξάτμιση τρακτέρ, το οποίο κινείτο σε δασικό δρόμο και στην πορεία του πέταγε σπινθήρες.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, στα εναέρια μέσα που ήδη επιχειρούν στην περιοχή (τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική), αναμένεται να προστεθούν δύο chinook, τρία canadair από τη Χρυσούπολη και τα αεροσκάφη από Γαλλία και Ισπανία.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και το Μεσολόγγι, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά. Εκκενώθηκε το χωριό Σκούρτου στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας.
Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα και σε Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Αμφιλοχία και Τρίπολη.
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα στην Πάρνηθα και την Άνω Γλυφάδα. Σύμφωνα με κατοίκους, λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς στη Γλυφάδα εμφανίστηκε ένας πολίτης και ζήτησε συγγνώμη από τους πυροσβέστες για τη φωτιά. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει προσαγωγή ή σύλληψη του και οι άνδρες του ανακριτικού συλλέγουν πληροφορίες για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου