Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

1,3 εκ. δολάρια για τη σύλληψη του Καντάφι. (Βίντεο)

1,3 εκατομμύριο δολάρια προσφέρει ένας επιχειρηματίας από τη Βεγγάζη σε όποιον εντοπίσει και συλλάβει τον Μουαμάρ Καντάφι τη στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί τον θέλουν νεκρό.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ "Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι οποιοσδήποτε από τον στενό του κύκλο σκοτώσει ή συλλάβει τον Καντάφι, η κοινωνία θα του χορηγήσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει διαπράξει".
Παράλληλα, οι αντικαθεστωτικοί πήραν τον έλεγχο στρατιωτικής βάσης στη δυτική Τρίπολη με την ονομασία Μαζράκ αλ Σαμς από όπου πήραν όπλα.
Οι μάχες συνεχίζονται στη Λιβύη με τους αντικαθεστωτικούς να είναι βέβαιοι ότι ο Καντάφι παραμένει κρυμμένος στη χώρα. Στους δρόμους της Τρίπολης για μια ακόμη μέρα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές ενώ το 95% της πρωτεύουσας ελέγχεται από τους εξεγερμένους.
"Οι νομιμόφρονες θα συνεχίζουν τα πυρά για όσο ο Καντάφι δε συλλαμβάνεται", προσέθεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου.
Εντωμεταξύ, τέλος στην αγωνία των 30 δημοσιογράφων οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από υπέρμαχους του Καντάφι στο ξενοδοχείο Rixos στην Τρίπολη. Όπως είπαν οι ίδιοι την απελευθέρωσή τους διαπραγματεύτηκαν αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Σύμφωνα με το CNN, επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις από τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Κατάρ και την Ιορδανία βοήθησαν τις προηγούμενες μέρες τους εξεγερμένους ωστόσο το ΝΑΤΟ διέψευσε την είδηση.
Τέλος, ο Καντάφι προέβη σε νέες δηλώσεις μέσω του τηλεοπτικού σταθμού al-Urubah ΤV.
"Η απομάκρυνσή μας από το συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζίγια έγινε για λόγους τακτικής. Το κτήριο καταστράφηκε από 64 αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ. Ή θα πεθάνουμε ή θα νικήσουμε", δήλωσε ο Καντάφι.
Δείτε τα βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου