Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έγκριση και αντιδράσεις για βύθιση πλοίων στην Αλάσκα.

Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση για την προσβολή και βύθιση μέχρι δύο πλοίων το χρόνο, στον Κόλπο της Αλάσκας, για την επόμενη πενταετία. Τα πλοία θα χρησιμοποιηθούν ως πραγματικοί στόχοι για τους χειριστές της αεροπορίας και τους πυροβολητές του ναυτικού.
Παρ’ όλ’ αυτά, υποστηρικτές οικολογικών οργανώσεων, διαφωνούν πλήρως με αυτήν την πρακτική, καθώς θεωρούν ότι ακόμα και τα παροπλισμένα πλοία περιέχουν επιβλαβείς οργανισμούς και τμήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο θαλάσσιο οικοσύστημα, για πολλά χρόνια.
Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν έχει προγραμματίσει την έναρξη της βύθισης των πλοίων, αλλά οι οικολογικές οργανώσεις θέλουν να υπάρξει δέσμευση ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.
Σε δημοσίευμά της η The Washington Post ανέφερε ότι σε ανάλογες βυθίσεις που έγιναν στα ανοιχτά της Φλώριντα, παρατηρήθηκε αύξηση των καρκινογόνων ουσιών PCV στα ψάρια, που προέρχονται από υγρά υδραυλικών, πλαστικά, καύσιμα, βαφές, μονώσεις κτλ.
Κι ανάμεσα σε αυτές τις διαφωνίες, παρουσιάστηκε και το πρόβλημα που δημιουργεί η εκπαίδευση των υποβρυχίων στον Κόλπο της Αλάσκας, όπου τα σόναρ μεσαίων συχνοτήτων προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα θηλαστικά και ιδιαίτερα τις φάλαινες. Το ναυτικό προς το παρόν ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει τα προβλήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου