Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν σπίτια.

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Πέμπτη (28/7) λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία ξέσπασε σε περισσότερα του ενός μετώπου.
Στο σημείο επιχειρούν 23 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 46 άνδρες, 3 πεζοπόρα οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν εκ νέου τα δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Λόγω του ορεινού δύσβατου της περιοχής, σε συνάρτηση και με τη νύχτα που δεν επιτρέπει την πτήση πυροσβεστικών αεροσκαφών, η πυρκαγιά δεν μπόρεσε αρχικά να ελεγχθεί παρά τις τιτάνιες προσπάθειες ανδρών της Πυροσβεστικής,
επίγειων δυνάμεων, εθελοντών και κατοίκων της περιοχής.
Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Καναντέρ επιχειρούν αυτή την ώρα για να ελέγξουν τα μέτωπα, που απειλούν τα χωριά Κρύα Βρύση, Κεντροχώρι και Πλατανές, ενώ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο δήμος Αγίου Βασιλείου πλήττεται από τις καταστροφικές φλόγες.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν καεί εκτάσεις ελαιώνων, βοσκότοποι και ποιμνιοστάσια που βρέθηκαν στο πέρασμα της φωτιάς, ενώ λόγω των πολλών μετώπων στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει δυνάμεις σχεδόν από όλους τους νομούς της Κρήτης.
Την Παρασκευή (29/7)το πρωί, είχαμε όμως σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκένωση σπιτιών στο Κεντροχώρι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τις περιοχές Ακούμια και Κρύα Βρύση...
Εκ μέρους της Πυροσβεστικής γίνεται ευθέως λόγος για εμπρησμό, ενώ ζητήθηκε συνδρομή από δυνάμεις της υπόλοιπης χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου