Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αθώος δήλωσε ο Μπέος, «έστηνε τα πάντα», κατέθεσε ο Κούγιας.

Αθήνα
Επεισοδιακό χαρακτήρα είχε η απολογία του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ σχετικά με το σκάνδαλο «Koriopolis». Ο κ. Μπέος δήλωσε άγνοια αναφορικά με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και τόνισε ότι πίσω από τη σύλληψή του υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Από την πλευρά του, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε ότι «ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο και μόνο για να στήνει αγώνες»!
«Είσαι απλά ένας κοντός δικηγόρος, σε λίγο θα μας πεις και για τη Βατίδου», ήταν μερικές από τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της τρίωρης ακροαματικής διαδικασίας.
Προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι (12μ.), δόθηκε τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και στον κ. Μπέο. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης κράτησε η απολογία για Καβάλα και Γιάννη Παπακώστα, ενώ δεν εμφανίστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης.
Ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας: «Τον Αχιλλέα Μπέο τον γνώρισα επειδή ήταν εντολέας μου στην υπόθεση με τον Βίκτωρα Μητρόπουλου πριν από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Μάλιστα στην ΕΠΑΕ πριν από 5-6 χρόνια μου επιτέθηκε και με είχε χτυπήσει».
Τότε παρενέβη ο κ. Μπέος, ο οποίος είπε: «Τι σχέση έχουν όλα αυτά, σε λίγο θα μας πεις και για την κ. Βατίδου»!
Ο κ. Κούγιας συνέχισε: «Δεν έχω γνώση κανενός πραγματικού περιστατικού. Γνωρίζω όμως γενικότερα το ποιόν το Αχιλλέα Μπέου, για τις πρακτικές των ομάδων, κυρίως του Ολυμπιακού Βόλου. Η εγκληματική οργάνωση του Μπέου και του Τσακογιάννη υπήρξε για να στήνει όλους τους αγώνες. Αυτοί επιλέγουν ποιοι θα πέσουν ή θα ανέβουν κατηγορία. Μία ο Διαγόρας, μία η Ηλιούπολη, μία η Ρόδος. Ο Αχιλλέας Μπέος ξεκίνησε ως πολέμιος του Μητρόπουλου και τώρα έγινε βασιλικότερος του βασιλέως. Αυτός και οι συνεργάτες του ήλεγχαν διαιτητές και έβαζε αυτούς που ήθελε. Όλη την εβδομάδα είναι με ένα τηλέφωνο στα χέρια και κανονίζει τι αποτέλεσμα θα έρθει στα παιχνίδια της ομάδας του αλλά και των υπολοίπων. Η εγκληματική οργάνωση της οποίας ηγείται, καθορίζει μέχρι και ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι τυχαίο ότι πήρε το νταμπλ ο συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Πατέρας και στη συνέχεια ο άλλος συνομιλητής του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και οι δύο χαρακτηρίστηκαν επιτυχημένοι παράγοντες εξ αιτίας του Αχιλλέα Μπέου. Βάσει κασετών για το Μακάμπι-Παναθηναϊκός και το Άρης - Παναθηναϊκός προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος συνεργάζεται με Βούλγαρους, Ρουμάνους και Ρώσους. Πρόκειται για άλλες οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται».
Η απολογία μετατράπηκε σε άγρια προσωπική του ιδίου και του Αλέξη Κούγια, με τον γνωστό ποινικολόγο να τονίζει ότι «ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήσει αγώνες. Κανείς δεν ήξερε τι έκανε πριν. Μόλις πήρε τον Βόλο, η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του ήταν στημένη, ενώ είναι καραστημένο το παιχνίδι Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου».
Απαντώντας στα επίμονα ερωτήματα των δικηγόρων τόσο του Αχιλλέα Μπέου όσο και του Ολυμπιακού Βόλου, επεσήμανε: «Η κρίση μου και η γνώση μου είναι ότι όλα τα περυσινά παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου ήταν στημένα. Είναι μια παρέα που ελέγχει και όλη τη Β' Εθνική».
Μπέος: «Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται η αθωότητά μου»
Στην απολογία του, η οποία ήταν γραμμένη, ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε πολλά σημεία των συνομιλιών του και ουσιαστικά διαχώρισε τη θέση του από τον Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου να αποφευχθούν κυρώσεις στην ομάδα του: «Ουδέποτε έστησα στοίχημα για την ομάδα μου. Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά και τον νοικοκύρη. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται η αθωότητά μου. Θέλω να σας ζητήσω να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε μένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα που έκανε υπερήφανη μία πόλη 200.000 κατοίκων, κέρδισε το χειροκρότημα όλων με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί τιμωρείστε εμένα και όχι τον Ολυμπιακό Βόλου».
Παράλληλα, ο κ. Μπέος προσπάθησε να εξηγήσει τους διαλόγους του στις κασέτες, λέγοντας: «Παράγοντες είμαστε, θα μιλάμε για παίκτες και αγώνες. Αν πω ότι θα αποδράσω και θα κάνω ληστεία, σημαίνει ότι θα κατηγορηθώ γι' αυτό; Για χάρη σκοπιμοτήτων κατηγορούνται ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτοί που στήνουν αγώνες συνήθως χάνουν, ενώ περιέργως ο Ολυμπιακός Βόλου νικούσε».
Μάλιστα, χρησιμοποίησε υπέρ του και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στη λίστα που είχε καταθέσει πριν από μερικά χρόνια η Λιάννα Κανέλλη με παράγοντες που έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι όλα τα στοιχεία είναι προϊόντα υποκλοπών, νόμιμων μεν, αλλά η υποκλοπή είχε γίνει για άλλες κατηγορίες (σ.σ. σύσταση εγκληματικής οργάνωσης) και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτό το κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου