Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Συντριβή αεροσκάφους με 53 νεκρούς στο Κονγκό.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή αεροσκάφους με 112 επιβαίνοντες στο αεροδρόμιο Κισανγκάνι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αναφέρουν οι τοπικές Αρχές. Οι διασώστες που έχουν σπεύσει στην περιοχή έχουν απεγκλωβίσει...
σαράντα επιζήσαντες αλλά ο αριθμός των νεκρών είναι για την ώρα αβέβαιος. Σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό οι νεκροί είναι 53, όπως δήλωσε ο Σταύρος Παπαϊωάννου, διευθύνων σύμβουλος της κονγκολέζικης ιδιωτικής εταιρίας Hewa Bora. Ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί. «Ο πιλότος προσπάθησε να προσγειώσει το αεροσκάφος αλλά προφανώς δεν προσεδαφίστηκε στον αεροδιάδρομο», είπε ακόμη για τις συνθήκες του ατυχήματος. Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 727.
«Η συντριβή σημειώθηκε περίπου 200 μέτρα από το αεροδρόμιο Κισανγκάνι την ώρα της προσγείωσης και ενώ έπεφτε δυνατή βροχή» ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η Hewa Bora βρίσκεται στην λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις απαγορευμένες αεροπορικές εταιρίες καθώς δε θεωρείται ασφαλής. Άλλο ένα αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας κατέπεσε το 2008 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 44 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου