Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Προβοκάτσια που πείσμωσε τους «Αγανακτισμένους».

Από την προηγούμενη Παρασκευή σε ανώτατα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχαν περιέλθει σοβαρότατες πληροφορίες που έκαναν λόγο για «παρατράγουδα, επεισόδια και αίμα» στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο της Τετάρτης. Οπως αποκαλύπτουμε σήμερα από αξιόπιστες πηγές, οι πληροφορίες βασίζονταν σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από τον υπερκοριό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Περιεχόμενο των συνομιλιών είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα «γεράκια» της Κατεχάκης. Προέρχονταν από τις συνακροάσεις τηλεφώνων γνωστών «μπαχαλάκηδων» της πλατείας Εξαρχείων, οι οποίοι με την αρωγή μερίδας αλλοδαπών συγκεκριμένου μεταναστευτικού forum θα επιχειρούσαν να βάλουν μπουρλότο στα θεμέλια του αυθόρμητου και δημοφιλούς κινήματος των «Αγανακτισμένων» πολιτών. Τις πληροφορίες ήξερε εδώ και ημέρες ο «σύμβουλος του πρωθυπουργού» και διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας, ο οποίος χθες (όλως τυχαίως) επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στις 12.15 το μεσημέρι και «τα είπε» με τον κ. Παπανδρέου. 

Για να τον διαβεβαιώσει; Να τον καθησυχάσει ή να τον ηρεμήσει ότι όλα βαίνουν καλώς; Ας μας απαντήσουν. Επίσης, πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Μπίκας εάν ενημερώθηκε επαρκώς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την προβοκάτσια του χάους που ετοιμαζόταν στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ερώτημα. Τα υπόλοιπα προκύπτουν από τις εξελίξεις.
Από χθες το πρωί, μια σειρά από μεθοδευμένες κινήσεις παρακρατικών στοιχείων, υπό την ανοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει αποδυθεί σε λυσσασμένο αγώνα συνεχών προβοκατόρικων και εμπρηστικών για την έννομη τάξη κινήσεων, εναντίον του κινήματος των «Αγανακτισμένων». Κάποιες από αυτές (για πρώτη φορά στα χρονικά του αστυνομικού κράτους) αποκαλύφθηκαν με φωτογραφικά ντοκουμέντα και οπτικό υλικό. Κυβέρνηση και ηγεσία των αρχών ασφαλείας είναι έκθετες και ήδη έχουν αρχίσει να απολογούνται με γελοίου περιεχομένου ανακοινώσεις. Ο λαός, όμως, ούτε πείθεται πια ούτε μασάει κουτόχορτο.
- Ολη η Ελλάδα έχει ήδη δει τις φωτογραφίες και το βίντεο με το περίφημο καρότσι με δεμάτια από καδρόνια που κουβαλούν (φορτώνουν ή ξεφορτώνουν;) ασφαλίτες με πολιτικά στο άλσος του Παναθηναϊκού Σταδίου. Το πολύ σοβαρό θέμα η Αστυνομία το έκανε «γαργάρα». Οταν δημοσιοποιήθηκε το ντοκουμέντο, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης αναγκάστηκε να βγει στα κανάλια και να απολογηθεί λέγοντας ότι συνελήφθη αλλοδαπός που κουβάλαγε τα δεμάτια και οι αστυνομικοί εικονίζονται να κατάσχουν τα φονικά κοντάρια. Ακολούθησε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που διέψευδε τον κ. Κοκκαλάκη. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεταφορά κατασχεμένων αντικειμένων χθες το πρωί από ασφαλίτες (και όχι χθες το μεσημέρι), χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά η σύλληψη του αλλοδαπού. Αφηρημένα, μας λένε ότι είναι υπήκοος Μπαγκλαντές, αλλά δεν δίνουν κανένα στοιχείο του στη δημοσιότητα, αφού πρόκειται για θέμα δημόσιας ασφάλειας. Κάτι που δεν έχουν κάνει στο παρελθόν σε πλήθος λιγότερο σοβαρών περιπτώσεων, εκθέτοντας και σπιλώνοντας υπολήψεις. Τα γεγονότα αυτά παραπέμπουν ευθέως στη δεκαετία του ’60 με τα τρίκυκλα και τους Γκοτζαμάνηδες της οργάνωσης «Καρφίτσα», χρηματοδοτούμενης από το κράτος (γι’ αυτό και κακώς μιλάμε σήμερα για «παρακράτος»).
- Η ΕΛ.ΑΣ. του δημοκράτη Παπουτσή, όμως, έβγαλε χθες και μια δεύτερη ανακοίνωση, για να δικαιολογηθεί στις φοβερές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που κάνουν λόγο για «παρουσία δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες που, συνεργαζόμενοι με αστυνομικές δυνάμεις, επιχείρησαν να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν ειρηνικά το Σύνταγμα. Οι καταγγελίες συνοδεύτηκαν από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία απεικονίζονται περίεργοι τύποι με κουκούλες και καδρόνια (σαν κι αυτά που κατασχέθηκαν), «αγκαλιασμένοι» με τα ΜΑΤ, να επιχειρούν εναντίον της περιουσίας και της ζωής πολιτών και να διασπούν τις τάξεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, την ώρα που φτάνει στην πλατεία (τυχαία;) η πορεία των εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της παραδέχεται ότι οι κουκουλοφόροι είναι πράγματι ασφαλίτες, αλλά τα ντοκουμέντα είναι από τον... προηγούμενο χειμώνα. Εμείς, όμως, διαθέτουμε οπτικό υλικό ασφαλιτών με κοντομάνικα που είναι από τη χθεσινή πορεία. Εάν το θέλουν, να τους το στείλουμε.
Οι καταγγελίες, όμως, για οργανωμένη προβοκάτσια συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Αναγνώστες κατήγγειλαν στη «δημοκρατία» ότι την Τετάρτη το ξημέρωμα, απέναντι από το ξενοδοχείο «Ζαφόλια» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, άγνωστα άτομα με πολιτική περιβολή, «ντυμένα σαν φρικιά» επιβιβάζονταν σε αστυνομικές κλούβες. Αλλες καταγγελίες που μας έγιναν από διαδηλωτές του Συντάγματος ανέφεραν ότι «οι “Αγανακτισμένοι” έπιασαν κουκουλοφόρους που είχαν πάνω τους αστυνομικές ταυτότητες» και τους καταχέριασαν. Για όλα αυτά, η ΕΛ.ΑΣ. είχε έτοιμη πάλι απάντηση που έρχεται από την εποχή της Βασιλικής Χωροφυλακής: «Οποιαδήποτε αναφορά για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλει βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου