Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αεροπορική τραγωδία στη βόρεια Ρωσία. (Βίντεο)

Τουλάχιστον 44 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα βόρεια της Ρωσίας.
Το αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ, των ρωσικών αερογραμμών, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα στα βόρεια της χώρας, εξερράγη λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Πετροζαβοντσκ και το αεροπλάνο προσγειώθηκε βίαια σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο αεροδρόμιο. Επίσημες πηγές ανέφεραν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 52 συνολικά άτομα, (43 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος).
Ο ακριβής αριθμός των νεκρών, δεν είχε γίνει γνωστός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως εκτός από τους τουλάχιστον 44 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, υπάρχουν και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες.
Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, μεταξύ των επιβατών βρισκόταν οκτώ αλλοδαποί πολίτες καθώς και ένας διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου ρωσικής υπηκοότητας. Πρόκειται για έναν Σουηδό, έναν Ολλανδό και δύο Ουκρανοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των νεκρών, καθώς και μία τετραμελής οικογένεια ρωσικής και αμερικανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Βλαντιμίρ Πετάι. Ο Βλαντιμίρ Πετάι ήταν ο διαιτητής του 100ού ποδοσφαιρικού αγώνα της πρώτης κατηγορίας της Ρωσίας ανάμεσα στην Ρουμπίν Καζάν και τη Ντιναμό Μόσχας.
Μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγονται ένα αγόρι 9 ετών και η 14χρονη αδελφή του ενώ η μητέρα τους έχασε τη ζωή της, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Μία αεροσυνοδός επέζησε επίσης, το μόνο μέλος του εννεαμελούς πληρώματος του Tu-134.
Επτά από τους οκτώ επιζήσαντες νοσηλεύονται με εγκαύματα και βρίσκονται "σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση", σύμφωνα με το υπουργείο.
Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Πάντως πρόκειται για το αιματηρότερο δυστύχημα ρωσικών αερογραμμών των τελευταίων χρόνων. Το 2006, 170 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ουκρανία.
Δείτε τα βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου