Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Απετράπησαν 67 προαναγγελθείσες αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου.

Εξήντα επτά αυτοκτονίες που είχαν προαναγγελθεί από τους ίδιους τους χρήστες σε συνομιλίες τους στο διαδίκτυο, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι χρήστες ήταν ηλικίας από 13 έως 48 ετών, κάποιοι από τους οποίους είχαν πάρει χάπια, αμέσως μετά την εκδήλωση της πρόθεσής τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους.
Ευτυχώς, οι άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους εντόπισαν εγκαίρως.
Εντυπωσιακό είναι ότι για κάποιους άλλους ανήλικους, αλλά και ενήλικες, κίνητρο αυτοκτονίας αποτελούσαν τα παιχνίδια στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, επειδή παραβίαζαν τους κανόνες των παιχνιδιών, τους απέβαλε για κάποιες ώρες ο κεντρικός διαχειριστής, κάτι που φάνταζε αδιανόητο γι' αυτούς και δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας, αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των επίδοξων αυτοχείρων, έπαιξαν άλλοι χρήστες του ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας, οι οποίοι εντόπισαν τα απελπισμένα μηνύματα και ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Για κάθε περίπτωση, από τη Δίωξη συντάχτηκαν δικογραφίες και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ενώ με τη συνδρομή ψυχολόγων αντιμετωπίστηκαν τα περιστατικά των χρηστών του διαδικτύου, που έστελναν τα μηνύματα απόγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου