Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τα "καψώνια" του Ιράν στη Μέρκελ.

Ούτε στον “αέρα” δεν θέλουν να τη βλέπουν τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ οι Ιρανοί, αφού απαγόρευσαν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Γερμανίας να εισέλθει στον εναέριο χώρο του Ιράν για να μπορέσει να πάει στην Ινδία.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη δυσφορία της γερμανικής κυβέρνησης, με τον υπουργό Εξωτερικών αν κάνει διάβημα διαμαρτυρίας.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας έκρινε "απολύτως απαράδεκτο" το γεγονός αυτό καθώς το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην Ινδία.
"Είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό κλήθηκε ο ιρανός πρεσβευτής στο Βερολίνο. Θα πούμε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ανεχτεί μια τέτοια παραβίαση των διεθνών συμβάσεων", πρόσθεσε.
Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν στην Τουρκία όπου το αεροσκάφος έκανε κύκλους επί δύο ώρες, πριν οι ιρανικές αρχές επιτρέψουν τελικά την πτήση στον εναέριο χώρο τους.
Καμιά διευκρίνιση δε δόθηκε για τους λόγους για τους οποίους δεν επετράπη στο αεροσκάφος να πετάξει πάνω από το Ιράν.
Αξιωματούχοι της γερμανικής αντιπροσωπείας απέδωσαν το γεγονός σε "πρόβλημα συντονισμού".
"Ασυνήθιστη έναρξη του ταξιδιού στην Ινδία", έγραψε ο Ζάιμπερτ που συνοδεύει την καγκελάριο στο ταξίδι. "Το Ιράν δεν επιτρέπει προσωρινά στο αεροσκάφος της καγκελαρίου να πραγματοποιήσει πτήση πάνω από το έδαφός του. Προσγείωση με καθυστέρηση στο Νέο Δελχί", πρόσθεσε.
Στο αεροσκάφος επιβαίνουν επίσης πολλοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου