Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Βρέθηκαν δύο σοροί εργαζομένων στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Το θάνατο δύο νεαρών εργαζομένων της στο πυρηνικό εργοαστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό στη μονάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου. Οι δύο εργαζόμενοι, ανέφερε η εταιρεία, έχασαν τη ζωή τους όταν το τσουνάμι χτύπησε τη μονάδα.
Η ανακοίνωση της εταιρείας για τους δύο νεκρούς εργαζομένους, ηλικίας 21 και 24 ετών, αποτελεί την πρώτη επιβεβαίωση θανάτου στη Φουκουσίμα μετά την τραγωδία. Οι σοροί βρέθηκαν την Τετάρτη, αλλά, όπως ανέφερε η εταιρεία, η ανακοίνωση καθυστέρησε μέχρι να εντοπιστούν και να ενημερωθούν οι οικογένειες των δύο εργαζομένων,
Οι σοροί, που είχαν μείνει στη μονάδα και εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, έπρεπε να περάσουν από ειδική επεξεργασία «απολύμανσης» πριν απομακρυνθούν.
Φαίνεται πως αμέσως μετά τον σεισμό, οι δύο άντρες πήγαν στο εργοστάσιο για να επιθεωρήσουν το κτίριο του κινητήρα του αντιδραστήρα Νο 4. Ο θάνατος τους προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα.
Παράλληλα, οι ιαπωνικές Αρχές συνεχίζουν την κολοσσιαία επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, με την τύχη 16.441 ανθρώπων να αγνοείται.
Τα συνεργεία στη Φουκουσίμα συνεχίζουν την προσπάθεια να θέσουν ξανά σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων αλλά και να ελέγξουν τη διαρροή στον Ειρηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου