Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Οκτώ ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο στην Κίνα.

Οκτώ ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν την Κυριακή από πλημμύρα σε ορυχείο στην επαρχία Γκουιζιού, στη νοτιοδυτική Κίνα. Τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν να αντλήσουν το νερό και να προσεγγίσουν το σημείο στο οποίο βρίσκονται.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα στο ορυχείο, στην κομητεία Πανσιάν, εργάζονταν 45 ανθρακωρύχοι, όταν οι στοές του πλημμύρισαν. Οι περισσότεροι κατάφερνα να βρουν τρόπο διαφυγής, ωστόσο, οκτώ ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν.
Επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως το 2010 τουλάχιστον 2.433 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία στην Κίνα. Ωστόσο, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι.
Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ακίνητο στο νότιο τμήμα του Πεκίνου.Η πυρκαγιά, που οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε σε τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Ντασίνγκ. Το πρακτορείο Νέα Κίνα διευκρίνισε ότι άρχισε έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου