Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν οι υπουργοί...

Έχουμε πει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι.
Πάρα πολλές φορές σας έχω πει ότι οι ενδοκυβερνητικές υπουργικές κόντρες, οι αντιπαραθέσεις μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μεγάλες.
Πότε ο ένας υπουργός είναι εναντίον του άλλου. Πότε μια ομάδα υπουργών είναι εναντίον κάποιου υπουργού.
Στο σίριαλ αυτό προστίθεται τώρα και το επεισόδιο της κας Μπιρμπίλη, με αφορμή το θέμα των αυθαιρέτων. Και, μάλιστα, εδώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στον Προϋπολογισμό, τουλάχιστον, από τα επίσημα χαρτιά, υπάρχει εγγεγραμμένος κωδικός 400 εκατ. ευρώ.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια επικαιροποίηση, που τα 400 να έχουν γίνει 300 εκατ. Υπάρχει, πάντως, ένας κωδικός, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο προβλέπεται να πάρει το Δημόσιο από αυτήν την υπόθεση.
Έχει προαποφασιστεί και, βέβαια, έχει εγκριθεί και έχει προεξοφληθεί. Και, μάλιστα, το έχουν υπογράψει όλοι οι υπουργοί.
Τώρα, έρχονται εκ των υστέρων να το συζητήσουν. Και αυτό δεν έχει να κάνει με πρόστιμα. Γιατί, αν δείτε στον Προϋπολογισμό, υπάρχει ένας άλλος κωδικός, ο οποίος μιλάει για πρόστιμα -αυτά που μπαίνουν συνήθως για τα αυθαίρετα- τα πρόστιμα διατηρησιμότητας και διάφορα άλλα.
Όπως φαίνεται, δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν αυτοί οι άνθρωποι. Δηλαδή, όταν υπέγραφαν τον Προϋπολογισμό, δεν ήξεραν τι υπογράφουν;
Η κα Μπιρμπίλη, που διαφωνεί τώρα, όταν ενέκρινε τον Προϋπολογισμό, δεν γνώριζε από πού θα έβγαιναν αυτά τα 400 ή 300 εκατ. ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου