Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βομβαρδισμοί στη Βεγγάζη.

Οι πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στη Βεγγάζη, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον μια έκρηξη κοντά στο αρχηγείο των αντικυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη αυτή της ανατολικής Λιβύης.Ανταποκριτές του Reuters μετέδωσαν ότι αντικυβερνητικές δυνάμεις έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την προσέγγιση στο κτίριο στο οποίο έχει τη βάση του το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο.
Ο Χαλίντ αλ-Σάγεχ, εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Reuters:”Εισήλθαν στη Βεγγάζη από τα δυτικά. Πού είναι οι δυτικές δυνάμεις; Είπαν ότι θα εξαπέλυσαν επίθεση εντός ωρών”.
Εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την πόλη , η οποία βομβαρδίστηκε σήμερα, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ότι βομβαρδίστηκε η πόλη Ζιντάν της δυτικής Λιβύης από τις δυνάμεις του Καντάφι και ότι πέντε οβίδες έπεσαν στα περίχωρά της.
Εν τω μεταξύ, μαχητικό αεροσκάφος (που ίσως ανήκει στις αντιθκυβερνητικές δυνάμεις) κατερρίφθη σήμερα πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη στο έδαφος, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενα δημοσιογραφικές πηγές και μαρτυρίες.
Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου