Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Θερμικές κάμερες και σκύλοι περιπολίας στα σύνορα.

Θερμικές κάμερες και σκύλους περιπολίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα μελετά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Τα κονδύλια για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» θα προέλθουν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων και κατά τους αρμόδιους αξιωματικούς η προμήθεια θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Σε παλιότερες δηλώσεις του σχετικά με το σχέδιο κατασκευής φράχτη στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει πως «πέρα από το φράχτη, τις θερμικές κάμερες και όλα τα σύγχρονα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στον Έβρο και στα σύνορά μας, με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα βάζουμε μία τάξη σε όλη αυτή την κατάσταση, η οποία για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα μας και προσβάλλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη». Σημειώνεται πως ήδη υπάρχουν κινητές κάμερες στα οχήματα που χρησιμοποιούνται για περιπολίες στον Έβρο.
Ο γενικός γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενημερώθηκε μάλιστα για τις υπερσύγχρονες συσκευές παρατήρησης κοντινών αποστάσεων υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί.
Στο μεταξύ, η δύναμη της Frontex επέκτεινε τις τελευταίες ημέρες – λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη - τις περιπολίες της από το βόρειο Αιγαίο ως τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης όπου ήδη βρίσκονται σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου