Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί ο Ομπάμα».

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν λίγο πριν το θάνατό του είχε δώσει εντολή στους υποστηρικτές του στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν να επιτεθούν στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με στόχο να βυθίσουν τη χώρα σε κρίση, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.
Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα ήθελε να σκοτώσει και... τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, τον πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων του Αφγανιστάν. Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι στο οποίο σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν, από Αμερικανούς κομάντο, στις 2 Μαΐου 2011. Με βάση ένα από τα έγγραφα αυτά ο μπιν Λάντεν σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του προεδρικού αεροσκάφους ώστε να σκοτωθεί ο Ομπάμα και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρό του, τον Τζο Μπάιντεν.
«Ο Μπάιντεν δεν είναι προετοιμασμένος για τη θέση αυτή και αυτό θα βύθιζε τις ΗΠΑ σε κρίση», αναφέρεται στο έγγραφο, στο οποίο υποστηρίζεται επίσης ότι ο θάνατος του Πετρέους «θα άλλαζε την πορεία του πολέμου στο Αφγανιστάν». Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι τα έγγραφα έχουν αποχαρακτηριστεί και θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, τόσο το αραβικό πρωτότυπο όσο και η μετάφρασή τους. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήλπιζε οι επιθέσεις αυτές να πραγματοποιηθούν από τον Πακιστανό Ιλίας Κασμίρι, έναν από τους γνωστότερους στρατιωτικούς ηγέτες της Αλ Κάιντα. Ο Κασμίρι πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν τον Ιούνιο του 2011.Οι αναλυτές επισημαίνουν πάντως ότι η πιθανότητα διάπραξης αυτών των επιθέσεων ήταν πολύ μικρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου